Nu kan jag andas ut en stund

Fick i torsdags svar på alla provsvar utom ett. Det visade att jag hade D-vitaminbrist annars var provsvaren bra enligt min distriktsläkare. Jag fortsätter alltså att äta Levaxin i den dos som jag gjort nu under två år. Fick D-vitamin utskrivet i tablettform, 4x800 IE per dag. Hoppas att detta kan pigga upp något. Jag skulle få en lista med provsvaren och referensvärden hemskickad. Läkaren tyckte att jag skulle fortsätta med ångestdämpande om jag inte mådde bra men jag är ju väldigt restriktiv med att stoppa i mig för mycket piller. Jag sa ju nej till AT-läkaren så sent som för en vecka sedan när han skulle förnya mina recept. Men min distriktsläkare förnyade det receptet så är det upp till mig om jag hämtar ut det eller ej.

Sjukgymnastiken fungerade bra igår. Alla övningarna gör jag med hjälp av en pilatesboll. Jag har dock mest ont i handlederna och har därav svårt att stödja på dem. Jag har inte kunnat ha mina handledskydd nu under en vecka på grund av värk. Har haft ökad värk (träningsvärk hoppas jag) sen förra veckan i framförallt armar, rygg, nacke, axlar, mage och rumpa. Benen jobbade jag inte direkt med så de klarade sig rätt ok. Istället för handledsskydden tejpade min sjukgymnast mina handleder, eller snarare handryggarna för att jag inte skulle kunna böja ner handlederna. Fungerade bra, haft så under natten till idag men det var inte skönt att ta bort tejpen och dessutom tror jag att jag var överkänslig mot den då det börjde kännas i huden innan jag tog bort den. Fortsatta planen är egen träning två gånger nästa vecka och sen en ny uppföljning med sjukgymnasten i början på veckan efter. Sen har jag ju Yoga en gång i veckan också.

Bokade in ett besök hos terapeuten nästa vecka trots att jag tänkte att jag inte behövde samtalen så ofta längre. Men efter veckans ökade ångest när jag kände att jag inte fick besked och allt bara blev förmycket kände jag att jag nog behövde ventilera lite. Så efter lite mailande med min terapeut bokade vi in ett möte nästa vecka.

Och så kom äntligen beskedet från Försäkringskassan. Fredag eftermiddag framåt kl.16. Ni kan ju förstå att jag nästan har hållt andan hela veckan. Min handläggare har godkänt fortsatt sjukskrivning enligt läkarintyget och hon var tacksam för mitt informerande mail. Vi ska ha en ny kontakt för att stämma av igen i slutet på mars. Nu kan jag andas ut. Fortsätta med min plan och hoppas på att jag orkar, att min kropp orkar och att mitt psyke håller. Andas, andas, andas.

22 feb 2014