Jag är så trött!

Lämna sonen på dagis och sen en 25 minuters promenad på det tillsammans med en timmes yogapass på eftermiddagen igår var ingen bra kombination och dessutom sjukgymnastik och terapeutbesök idag. Nu är jag mörbultad, ont i hela kroppen, känner mig slutkörd, trött. Förstår inte att jag inte kunde låta bli den där promenaden när jag så väl visste att yogan skulle vara nog så jobbig på eftermiddagen. Men är ändå nöjd att jag faktiskt gick den där svängen. Det var så länge sedan det blev en promenad längre än till dagis och tillbaka.

Nästa vecka är sista veckan på stresshanteringsgruppen och efter det ska jag öka upp sjukgymnastiken till tre gånger i veckan. Jag tror att det blir bra att få ordentlig kontinuitet på det men det kommer vara jobbigt i början det tror jag. Jag ska försöka öka mina repetitioner med en i veckan och öka min gång med en minut per vecka. Nu är jag uppe i 7 minuter gång, 4 olika övningar för bålstabilitet, rygg och nacke med 2x7 repetitioner av varje. En av övningarna ska jag vänta med att öka då den orsakar värk i knävecken. Idag prövade jag att lägga till lite hantlar igen under övningarna och det känns främst i överarmarna och axlarna nu men handlederna värker en del de med. Tack och lov verkar mina handleder blivit lite bättre men sen har jag ju undvikt att belasta dem under en tid nu och det har nog också gjort sitt till. Jag har även tänkt på hur jag använder händerna vid tyngre lyft och övningar som kräver att jag använder händer och armar. Tidigare under våren kunde jag ju inte ens stödja på händerna alls och det klarar jag faktiskt nu även om det är under kortare stunder.

Jag kollade med min sjukgymnast idag om arbetsterapeuten som skulle ordna andra handledsskydd till mig arbetade fortfarande. Nu är det flera veckor sedan hon lovade att kolla upp om hon kunde ordna något annat än de jag fick senast men har inte hört av sig. (Jag tålde inte materialet) Min sjukgymnast kontaktade henne idag och efter en timme hade jag henne i telefon och bad om ursäkt för att hon glömt bort mig. Hon satt precis och skulle beställa handledsskydd och bad mig mäta handlederna. Skulle ta några dagar att få hem men i slutet på nästa vecka borde de komma. Så då får vi se om jag kan få andra mer fungerande handledsstöd.

Nä, nu måste jag sova. Orkar inte vara vaken mer. Imorgon är jag ensam med sonen fram till sen eftermiddag. Måste orka med. Men jag är så trött.

11 apr 2014