Veckan som varit

Har åkt på en förkylning igen, typ fjärde i år tror jag. Det gör att allt stannar av. Yogan och sjukgymnastiken blir lidande, jag blir lidande. Träffade i alla fall KBT-terapeuten i onsdags, vi ska fortsätta ses får vi se vad det ger. Hon har stor erfarenhet vad det gäller rehabilitering och träffar med arbetsgivaren och försäkringskassan. Hon var även väldigt mån om att allt fysiskt var uppkollat för min del så det inte är något fysiskt jag lider av som ger mig alla dessa symtom. Jag har ju tagit en hel massa prover, hon pratade med en annan läkare än min för att få en uppfattning om huruvida vissa saker påverkar mitt psykiska mående eller inte. Men det är nog inget fysiskt, inte enligt de prover jag lämnat. Kanske blir något prov till vartefter, hon skulle prata med min husläkare för det är ju ändå han som bestämmer och inte hon.

Nu ska jag träna sjukgymnastik två gånger i veckan, yoga en gång i veckan, KBT-terapi en gång varannan vecka och träff med min vanliga terapeut en gång varannan vecka. Ja, det rullar på nu men jag håller hårt i handbromsen, beredd att dra i den om det blir för mycket. Det är ju även tänkt att jag ska börja hälsa på, på jobbet också lite mer kontinuerligt än vad det har blivit hittills. Kanske inte är läge för det än med tanke på allt annat men jag inväntar ett rehabmöte innan jag drar igång med även detta.

Mitt i allt det här så har en lust väckts i mig igen. Jag har börjat pyssla vilket legat på hyllan i många år nu. Jag gör kort, födelsedagskort eller kort bara för att eller till andra speciella tillfällen. Det går långsamt men det har blivit några alster senaste månaden. Är absolut inget proffs men försöker lära mig nya saker och tekniker. Så länge jag gör det för att jag känner lust och vilja så går det bra men så fort det blir kravfyllt är det kört. Det blir som en avbrott i tankeverksamheten, får mig att bara tänka på det och inte på något annat. Jag hade aldrig börjat med det här igen om det inte hade varit för mitt nya, egna fina rum med stort skrivbord. Jag är så tacksam för detta och det har jag nog skrivit tidigare. Det blev verkligen ett lyft i min tillvaro för jag spenderar ju ändå en hel del tid i hemmet just nu. Bjuder på en titt av mitt senaste alster som jag skickade till en vän som jag kände behövde det.

/140514.jpg

17 maj 2014