Veckan blev inte som planerat

Nu har det varit bloggtorka i flera dagar. Har inte orkat med. Veckan blev inte riktigt som planerat då jag har åkt på en rejäl förkylning uppe på allt annat. Passar ju bra så här inpå jul och allt. Känns inte ett dugg stressande eller hur? Idag har jag fått avboka dagens läkarbesök och morgondagens jullunch med jobbet och besök hos terapeuten. När jag ska orka fixa de sista julklapparna och lite andra småsaker till julafton det återstår att se.

Igår letade jag fram en påse med ett virkprojekt som jag påbörjade förra hösten under min sjukskrivning. Jag hade glömt bort det men kom av en händelse att tänka på det igår. Lyckades faktiskt virka lite men fick göra om ett par gånger innan jag kom på hur man skulle göra. Känner mig så äckligt vuxen. Jag ser min mormor sitta med sina virkprojekt, tänk om du funnits hos oss nu kära mormor då hade du kunnat visa mig hur jag ska göra för att färdigställa mitt alster. Saknar henne.

Idag fick jag äntligen till ett telefonsamtal med min handläggare på FK. Jag har försökt få tag på henne hela veckan men hon har suttit i möte. Jag fick en kallelse till ytterligare ett avstämningsmöte några dagar innan det vi ska ha då arbetsgivaren är med. Hon ville att jag skulle ringa henne när jag fått denna kallelse. Då jag inte fick tag i henne så skrev jag idag tillslut ett mail. Jag skrev bland annat att jag inte tyckte att vårt förra möte blev bra, att jag mått dåligt efter det och att jag inte fungerar ordentligt i huvudet när jag blir pressad. Hon ringde upp mig i samma stund som jag hade skickat mailet. Hon tyckte inte heller att mötet hade blivit bra och att hon därför ville träffa mig och min terapeut innan vi träffar arbetsgivaren för att prata lite mer om hur jag har det. Jag tror det kan vara bra. Lättare att prata om det inte sitter fyra-fem personer som ska lyssna på vad man säger om sig själv. Men jag har blandade känslor. Det finns både ett lugn och en rädsla för vad som kommer hända framöver. Några veckor kvar så jag ska försöka att koppla bort det tills dess.

Sen har jag även pratat med min sjukgymnast i telefon. Ska fortsätta med den individuella sjukgymnastiken, får börja medicinsk yoga efter nyår och fram i mars ska jag få börja i en stressgrupp där man kan få verktyg genom bland annat KBT (Kognitiv beteende terapi) att klara av vardagen. Känns som att det kan vara en hjälp på vägen att komma igång igen men jag måste tänka på att inte dra på järnet nu utan ta det lilla lugna för att inte få bakslag igen och igen. I början på januari ska jag också träffa en arbetsterapeut för att prova ut handledsstöd.

Ja det blev visst rena dagboken det här. Men så har denna vecka varit så här långt. Nu måste jag vila.

19 dec 2013