Hjärnvila

Har fortsatt i andan att inte hänga på nätet så mycket. Det känns som om jag har mått bättre då, när jag inte ansträngt hjärnan med en massa text och information. Jag har börjat fundera på bloggens vara eller icke vara, om den är till godo eller ondo för mitt tillfrisknande. Samtidigt är det ju så att jag tränar min hjärna att arbeta när jag skriver, läser och resonerar. Mitt arbete som jag är sjukskriven ifrån kräver väldigt mycket hjärnaktivitet, det kräver att jag klarar av att sitta vid en dator nästan all min arbetstid, att jag klarar av att reda ut problem i datavärlden, att jag klarar av att formulera mig i text och till viss del i tal med för den delen men det mesta handlar om min hjärnas arbete, min hjärnas pålitlighet. Jag känner stor skillnad i mitt mående när jag inte suttit vid datorn en dag. Jag känner mig gladare och oftast piggare i tanken. Men hur ska jag då kunna komma tillbaka och arbeta med det jag gjorde innan jag blev sjukskriven?

Det här känns jobbigt för det syns inte utanpå. Jag kan en dag verka rätt pigg i kroppen men om jag utsätter min hjärna för tankeverksamhet så dröjer det inte länge fören det tar stopp. Det är svårt att förklara. Jag känner mig dum, trögtänkt och osmart. Det blir som att hamna i ett svart hål.

Fysiskt har jag dragit på mig en förkylning, så förra veckan kunde jag inte träna en enda gång. Var på sjukgymnastiken igår trots att jag fortfarande känner av förkylningen men jag konfererade med min sjukgymnast innan jag satte igång med träningen och han tyckte det var okej att jag körde på så länge jag inte har feber eller ont i halsen. Så jag tränade, det gick bra och ikväll blev jag faktiskt sugen på att träna igen men har inte yoga fören på torsdag och sjukgymnastik på fredag. Jag vet att jag måste låta det ta tid, att jag måste trappa upp sakta med säkert. Inte jäkta på och överdriva.

När jag nu inte har ägnat någon längre tid till datorn senaste veckorna har jag istället pysslat praktiskt med saker till mitt nyrenoverade kontor/pysselrum. Jag har målat ramar vilket varit väldigt avkopplande och avstressande för hjärnan. Jag ska ha en vägg full med ramar i olika storlekar och utseende men i ungefär samma färgtoner. Nu håller jag på och försöker välja ut vad jag ska sätta i dessa ramar och det kommer nog ta tid men det får väl göra det då. Jag har ju tid.

Mitt nyrenoverade rum har gett mig energi och glädje. En längtan efter att pyssla och att skapa. Något som jag inte alls haft någon lust med eller ens haft ork att tänka på senaste åren. Att jag lyckats måla färdigt ett antal ramar är ett väldigt stort framsteg men än större om jag lyckas få upp dem på väggen med innehåll också. Det är väl lite så det varit ett tag, att jag påbörjat projekt som aldrig blivit slutförda och senaste två åren inte ens blivit påbörjade.

9 apr 2014