Fysisk utredning och träning

Idag har jag träffat min distriktsläkare för första gången. Kändes som att han tog mig på allvar och ville utreda vidare mitt mående. Han fick min lista på de symtom som jag upplever mig ha. Jag fick berätta kortfattat om min situation och vad som hänt senaste åren. Han tog blodtrycket vilket som vanligt var väldigt lågt. Mina akillesreflexer (muskelreflex som utlöses vid slag mot hälsenan) kollade han också vilka tog lång tid innan de svarade. Dessa två saker tillsammans med misstanken om karpaltunnelsyndrom och förstås allt annat som är nedsatt just nu kan vara tecken på att sköldkörteln inte jobbar som den ska trots mitt intag av Levaxin. Jag var ju inne på att fasa ut Levaxinet men läkaren trodde snarare att det kanske var dags för en höjning av Levaxindosen. Jag har läst en del negativt om att inta för hög Levaxindos om det är något annat underliggande som är problemet och att man då kan bli ännu sämre. Läkaren ville ändå kolla upp läget med mina binjurar och en hel del annat som han inte pratade så mycket om men när jag kom och skulle ta blodprov efter läkarbesöket hade han beställt en hel radda med saker. Känns bra att saker och ting blir ordentligt undersökta. Jag ska få återkoppling om en vecka.

På eftermiddagen träffade jag min sjukgymnast. Jag har tidigare fått övningar för nacke- och rygg vilka jag ska fortsätta med. Sen kom vi fram till idag att jag ska komma dit två gånger i veckan för att börja träna upp kroppen sakta och försiktigt. Jag fick testa olika övningar och han valde ut tre av dessa som jag ska börja med, bara en kvart i första skedet. Det blir ju också en träning i sig att ta sig dit och komma igång med något regelbundet. Så nu veckorna framöver har jag Yoga en gång i veckan och annan träning två gånger i veckan. Känns roligt att det börjar hända lite saker nu och jag hoppas att det ska bära. Min sjukgymnast är väldigt försiktig och vill inte lägga några prestationskrav på mig och det var också han som begränsade tiden för träningen eftersom jag fått så många bakslag tidigare.

Och en sista grej bara: JAG FÅR VARA MED I STRESSGRUPPEN!!! Fick besked idag och det var inga problem. Jag skulle få hemskickat schema och mer information och var nu uppskriven som deltagare i gruppen. Vilken lättnad. Känner mig glad idag för allt positivt som hänt. Glad men med träningsvärk i kroppen sen Yoga och dagens övningar!

13 feb 2014