En helt okej dag

Idag har det varit en bra dag, en helt okej dag för att vara mig. Har umgåtts med makens familj, varit ute på två kortare promenader, plockat snödroppar och bara funnits till. Jag har inte någon ökad värk efter fredagens sjukgymnastik förutom att jag har röda, lite svidande märken efter tejpningen av handryggarna. Så jag ska inte tejpa dem något mer. Jag klarade av att vara en stund i affären idag men prövade på något nytt för min del. Jag läste för ett tag sedan på en av de bloggar jag följer att bloggskrivaren lyssnade på rogivande musik för att skärma av från omgivningen vid vistelse bland mycket folk. Jag pluggade in lurarna i öronen och lyssnade på lugn pianomusik under hela min lilla shoppingtur och det fungerade faktiskt väldigt bra. Kvällen avslutades med en liten film och myskväll med sonen, bara han och jag då maken jobbar. Fungerade bra idag! Jag orkade vara mamma och jag orkade med att vara delaktig, på mitt sätt, dvs något mindre engagerad än förr men ändå delaktig.

Jag gjorde en bra sak som jag känner mig lite stolt över igår och det var att avstyra att få besök på förmiddagen idag. Dels skulle vi bort på lunch och dels var jag så trött efter fredagen. Kände att jag behövde hela förmiddagen idag till att ta det lugnt, komma in i duschen och bara få göra mig iordning i min takt. Jag ville vara snäll och säga ja men inom mig kände jag hur starkt motståndet var och hur väl jag behövde ha tiden på egen hand. Så efter lite överläggningar med mig själv och maken så tog jag mod till mig och sa nej och det var inget mer med det, så det var inte så farligt att faktiskt säga det. Så våga säga nej när du faktiskt känner att det är det du vill säga!!

Sonen och jag värmde på en matlåda till kvällsmat och så skönt det var att inte behöva känna press på att behöva prestera något att äta. Så jag bestämde mig för att köpa några fler matlådor och sedan se till att göra lite storkok att frysa in till luncher och kvällar då det bara inte fungerar att få till något ätbart. Så mer matlådor åt folket! :)

23 feb 2014